FRANKRIKE: Bourgogne, Beaujolais



Moulin-à-Vent, Château des Jacques, Clos de Rochgrès (Jadot) 2013
(Maison Louis Jadot, Romanèche-Thorins)
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais, Moulin-à-Vent (AOC)
rött


Provat:
2021 - juli / 15.8




Chenas (Chassignol) 2003
(Domaine de Chassignol, Chenas)
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais (AOC)
rött


Provat:
2004 - december / 8.5 p

Utseende: Medeldjupt purpurrött. Medeltungt. [0.8]
Doft: Medelstor, stumt fruktig dof med tydlig rågummiton. Syrlig frukt av, blåbär, svartavinbär, ärtsoppa (på gula ärtor) och en dammig jordighet med inslag av rågummi. [2.7]
Smak: Knappt medelfyllig smak, med syrlig, tunn, frukt och en rågummitonad jordighet. Gummi, ihålig blåbärston, syrliga svartavinbär och en aning citronskal. [4.0]
Genomgående kvalitet: Tunnt och syrligt utan större hopp om bättring med stigande ålder. Som sagt var, Gamay-druvan tillhör icke mina favoriter, så det är möjligt att andra personer uppskattar det här vinet mer än jag gör (det ger mig rysningar). [1.0]
Totalt: 8.5 poäng



Morgon (Duboeuf) 2002
(Georges Duboeuf, Romanèche-Thorins)
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais (AOC)
rött


Provat:
2004 - december / 8.2 p

Utseende: Medeldjupt purpurrött. Medeltungt. [0.9]
Doft: Ganska tunn doft med syrlig frukt och Gamay-druvans typiska ton av rågummi-tonad jordighet. Svartavinbärsblad och omogna blåbär. [2.2]
Smak: Ganska tunn smak med syrlig frukt och lite tannin. Tunn osötad svartavinbärssaft och slånbär samt en lätt jordighet. Ganska lång, saftig eftersmak. [3.9]
Genomgående kvalitet: Tunnt och ointressant med mera karaktär av osötad saft än av vin. (Beaujolais tillhör inte mina favoritviner, så jag kanske inte är helt rättvis i mitt omdöme.) [1.2]
Totalt: 8.2 poäng



Moulin à Vent, Mortperay (Trichard) 2002
(Domaine Benoit Trichard, Odenas)
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais (AOC)
rött


Provat:
2004 - december / 11.3 p

Utseende: Mörkt blårött, med djupt violettröd kant. Tungt. [1.2]
Doft: Ganska stor, ungdomligt saftig doft av mörka bär och frukter, samt Beaujolais vaniliga ton av gummi. Blåbär, katrinplommon, våt gräsmatta, björnbär, rågummi och en lätt ton av nysläckt lägereld. [3.3]
Smak: Relativt fyllig smak med ung, saftig frukt av omogna blåbär, katrinplommon, harsyra, torr tannin, fin jordighet/mineralton och friska fruktsyror. [5.0]
Genomgående kvalitet: Bra för att vara en Beaujolais. Kan till och med vinna på ytterligare ett eller två år i källaren. [1.8]
Totalt: 11.3 poäng


till STARTSIDAN