ITALIEN: diverse viner



Galatrona (Petrolo) 2003
(Lucia Sanjust Bazzocchi & C.s.s. in Petrolo - Mercatale Valdarno)
Italien, Toscana, Galatrona (IGT)
rött
Merlot 100%


Provat:
2006 - januari / 16.5 p

Utseende: Mycket mörkt. Svart med smal purpurröd kant. Mycket tungt. [1.8]
Doft: Mäktig, dovt fruktig, ganska sluten och outvecklad doft med syrliga toner av mörka bär och frukter som balanseras av en elegant tjärton och en mild men samtidigt stram ekton. [4.9]
Smak: Mycket fyllig smak med en mäktig dov frukt av mörka bär och en stram ryggrad av tannin. Mycket ung och outvecklad, men med löften om ett lång och generös framtid. [7.1]
Genomgående kvalitet: Koncentrerat och nästan massivt i både doft och smak. Packat med frukt som behöver åtskilliga års mognad för att visa sin fulla potential. [2.7]
Totalt: 16.5 poäng



Nettare (Dal forno Romano) 1997
(Dal forno Romano, Cellore d'Illasi)
Italien, Vino da tavola bianco della provincia di Verona (IGT)
vitt, sött


Provat:
2006-07-20 / 16.3 p

Utseende: Djupt apelsinskalsfärgat. Extremt tungt. [1.9]
Doft: Grädde, bakelit/fenol, sultanarussin, hasselnötter, torkad aprikos, bittermandel och blommande örtagård, ett markant citrus-/honungsinslag, källare/multna löv, regnvåt lövskog och ek. [5.2]
Smak: Mycket söt, mycket syrlig, extremt koncentrerad smak av citrus (övermogna citroner och apelsinskal), aprikoser, nötter, aprikoskärnor m.m., m.m. [6.8]
Genomgående kvalitet: Underbar doft, men för intensivt i smaken för att kännas riktigt välbalanserat. [2.4]
Totalt: 16.3 poäng



Sassicaia (Tenuta San Guido) 1982
(Tenuta San Guido, Bolgheri)
Italien, Toscana, Vino da Tavola di Sassicaia (Vino da Tavola)
rött
Cabernet Sauvignon 85%, Cabernet Franc 15%


Provat:
1988 - november / 17.0 p



Solengo (Argiano) 2001
(Argiano s.r.l., Montalcino)
Italien, Toscana (IGT)
rött
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot och Syrah


Provat:
2006-01-27 / 15.3 p

Utseende: Mörkt, svartrött med purpurröd kant. Tungt. [1.6]
Doft: Djup, kraftfullt fruktig doft av blåbär, björnbär, cederträ. svartavinbärsblad, katrinplommon och svedd ek med ett litet elegant vanillin-inslag. [4.8]
Smak: Mycket fyllig smak med stram ryggrad av tannin. Massor av mjuka nästan portvinslika fruktaromer och tydlig ek, samt inslag av svart te. [6.9]
Genomgående kvalitet: Maffigt, men brister något i elegans. [2.5]
Totalt: 15.8 poäng



Brunello di Montalcino (Tenuta La Poderina) 1991
(Tenuta La Poderina, __________)
Italien, Toscana, Brunello di Montalcino (DOCG)
rött


Provat:
1998 - maj / 15.1 p


till STARTSIDAN